Suprima Plastic Broek
Met dit assortiment plastic broeken kunnen wij met gemak zeggen dat wij de grootste variëteit op dit gebied hebben.U kunt kiezen voor modellen met drukknopen of u kunt kiezen voor een model dat u normaal aan moet trekken, sommige modellen hebbenverstelbaar been en/of taille-elastiek, anderen hebben weer een extra breed kruis.
Er is een ruime keuze in kleuren voorhanden, er zal dus altijd iets van uw smaak te vinden zijn. De plastic broek is vervaardigd uit PVC van hoge kwaliteit, milieu-vriendelijk en is geschikt voor gebruik bij zware incontinentie.
Wat is een plastic broek?
Een plastic broek is een soort onderbroek gemaakt van pvc, die vaak wordt gebruikt door volwassen mensen met incontinentieproblemen. Om doorlekken van urine en mogelijk bijbehorende nare geurtjes te voorkomen, dragen zij de plastic onderbroek vaak als extra ´slot op de deur´ over een absorberend product zoals een slip, pants of inlegger. De plastic broek beschermt en geeft extra zekerheid. De plastic pants sluiten met elastieken goed af rond benen en buik: dit voorkomt lekken. Ze zijn gemaakt van sterk maar heel zacht pvc dat wel beschermt maar niet kraakt. Maar al is het materiaal sterk: wie een plastic broek koopt moet er voorzichtig mee omgaan in gebruik omdat zelfs pvc op de naden kan gaan scheuren.
Wie gebruiken een pvc broek?
Taboe is een groot woord, maar er zullen maar weinig mensen weten dat meer dan een half miljoen volwassen landgenoten kampt met incontinentieproblemen en urine en/of ontlasting verliest. Zij gebruiken de plastic broek als ze de deur uit gaan en zeker willen zijn dat ze niet doorlekken en mogelijke geurtjes zich dus niet kunnen verspreiden. Maar ook mensen die gaan fietsen en willen voorkomen dat de druk op het zadel de urine uit de luier perst, hebben er baat bij. En mensen die zeker willen weten dat ze veilig – en dus rustig – de nacht doorkomen, bijvoorbeeld als ze veel hebben gedronken. Of volwassenen die in hun slaap onbewust aan hun incontinentiemateriaal gaan plukken of trekken: door een plastic broek over de luier of slip te dragen wordt dit bemoeilijkt (denk in dezen aan mensen met een verstandelijk beperking, Alzheimer of Parkinson).
Hoe gebruik ik een plastic broek?
U draagt de plastic broek voor volwassenen over een absorberende product zoals een slip, pants of inlegger. Overbodig te zeggen dat u er, net als bij een gewone onderbroek, goed op let dat de voorkant ook voor zit, en vice versa. Verwittig u er bij gebruik van een plastic broek met drukknoopsluiting van dat de drukkers allemaal goed vastzitten. En check altijd even met de vingers of de elastieken bij benen en buik/rug goed afsluiten.
Wanneer/waarom wordt plastic ondergoed gebruikt?
Zie boven. De plastic broek wordt gebruikt door volwassenen met incontinentieproblemen, in aanvulling op ander incontinentiemateriaal (luier, slip, pants of inlegger). Want al zijn deze gemaakt van het beste materiaal en beschikken ze over een groot absorptievermogen: doorlekken is desondanks soms niet te voorkomen.
Op de momenten dat direct verschonen niet mogelijk is (tijdens een uitje, of ’s nachts als u slaapt) is het gebruik van een plastic ondergoed dan dé ‘achtervang’ die u nodig hebt. Ook: natte luiers worden dikker en kunnen dan gaan schuren tegen de huid van de benen. Het gebruik van een plastic broek gaat dit tegen.
Plastic ondergoed voor volwassen kan zowel overdag als ’s nachts gebruikt worden. Standaard / altijd voor wie dat een geruststellend gevoel geeft, maar ook door mensen die incidenteel een keer de behoefte hebben aan meer zekerheid. Denk dan aan dat familiefeest, als u gaat sporten of een keer een lange wandel- of fietstocht gaat maken.
Zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruik van een plastic broek? Laat de pvc broek bijvoorbeeld voldoende zuurstof door om ‘zweten & luchtjes’ te voorkomen?
Omdat een plastic broek niet ‘ademt’, kan het binnenklimaat – ook zonder urine! – vochtig worden. In de zomer, in een warm bed of bij mensen die van zichzelf veel transpireren kan er zich vocht ophopen in/onder de plastic broek, waardoor mensen last van hun huid kunnen krijgen. Het is dan belangrijk om de broek zo nu en dan te luchten en de huid te drogen. Ook is het verstandig om de huid op gevoelige plaatsen te verzorgen met een crème of lotion.
Welke plastic broeken moet ik kopen?
In principe hebben alle plastic broeken voor volwassene hetzelfde doel: het bieden van veiligheid en zekerheid. Alle modellen – doe overigens voor zowel vrouwen als mannen zijn – zijn voorzien van een elastieken band die zowel boven als onder optimaal afsluit.
Voor de wat kleinere mensen is er één leverbaar met smaller elastiek (Suprema 1205), voor de wat zwaardere gevallen zijn er de 1218 en 1305. Dit laatste model heeft een extra breed kruis en sluit ongeveer 5 centimeter hoger af aan de buik, rug en taille dan een normale Plastic Broek. Dit om ook in gevallen van zware incontinentie, die er zware slips, pants of inleggers onder dragen, maximale bescherming te kunnen bieden.
Daarnaast is er ook een Suprema Plastic Broek (de 1250) met drukknopen. Deze is met name aan te bevelen voor mensen met een bewegingsbeperking. Door de drukknopen aan zijkant hoeft deze plastic broek niet over de voeten aan/uitgetrokken te worden maar kan hij simpelweg op de heup vastgeklikt worden. Dit scheelt gedoe, ook voor verzorgenden. Hopelijk kunt nu wat makkelijk een plastic broek kopen.
Vergoedt mijn verzekering plastic broeken?
Over het algemeen vergoeden de Nederlandse zorgverzekeraars incontinentiematerialen als plastic broeken niet. Als u klachten hebt waar de Plastic broek de oplossing voor kan zijn, moet u dit product dus op eigen kosten aanschaffen.
Vallen de kosten voor plastic ondergoed onder de Wmo (of andere zorguitkeringen)?
Of Plastic broeken inderdaad onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vallen, moet u checken bij uw gemeente die daar verantwoordelijk voor is. De meeste gemeenten hebben daarvoor een aanspreekpunt, bijvoorbeeld een Wmo-loket. Daar wordt op basis van uw persoonlijke situatie beoordeeld of ook u in aanmerking komt voor deze vorm van zorgondersteuning. Elke gemeente pakt dit op zijn eigen wijze aan: informeer ernaar.
Kan ik met de plastic broek zwemmen?
Ja. Een zwembad lijkt misschien de plek waar doorlekken het minst opvalt, maar vergelijkbaar met kleine kinderen met plasluiers zullen ook volwassenen met incontinentieproblemen zich een stuk vrijer en zekerder voelen als zij bij het te water gaan een plastic incontinentiebroek over de luier / onder het badpak dragen!
Kan ik de plastic broek wassen?
Ja, dat kan als u de volgende wasvoorschriften in acht neemt: – Wasbaar tot 95 °C – Niet strijken – Geen chloorhoudend bleekmiddel gebruiken – Niet chemisch reinigen – Niet in de wasdroger – Geen wasverzachter gebruiken.
Hoe lang / hoe vaak kan ik een plastic broek gebruiken?
Hier zijn geen vaste cijfers voor te geven, omdat ieder mens verschilt voor wat betreft de mate van incontinentie, mobiliteit (meer bewegen = meer ‘schuren’) enzovoorts. Wel is het, om de levensduur van een Plastic broek te verlengen, beter om te voorkomen dat crèmes, andere huidverzorgingsproducten en wasverzachters in aanraking komen met de pvc-broek.
Deze producten maken dat de weekmakers in pvc worden aangetast en de slip stugger wordt. Dat verhoogt de kans op scheuren en het draagt minder prettig. Maar met de juiste zorg kan een plastic broek langer worden gebruikt; van enkele maanden tot zelfs een jaar.
Kunnen mensen die last hebben van bepaalde allergieën, schimmels of infecties de plastic broek ook dragen?
In sommige gevallen is de aanwezigheid van vocht, hoe gering ook, uit den boze en het gebruik van een plastic broek dus ook. Raadpleeg uw huisarts hierover voor uw specifieke medische situatie.
Kan ik ook maandverband gebruiken in combinatie met een plastic incontinentiebroek?
Het komt inderdaad voor dat vrouwen én mannen gewoon maandverband gebruiken bij ongewild urineverlies, in combinatie met een plastic incontinentiebroek. De belangrijkste reden hiervoor is dat dit goedkoper is. Maandverband is echter niet gemaakt om urine snel op te kunnen nemen en de geur ervan te neutraliseren; speciaal daarvoor ontworpen incontinentieproducten wél. Zij zijn bijvoorbeeld gemaakt van een materiaal dat er rekening mee houdt dat de huid in aanraking komt met urine. Daarom zijn beschermende bestanddelen in de toplaag van het verband verwerkt, bij maandverband is dit niet het geval.
Kan ik de plastic broek bij het gewone afval gooien?
Ja dit mag, al zijn er mensen die zeggen dat het bij het plastic-afval hoort.
Suprima plastic broek
De Suprima incontinentie broeken zijn gemaakt van pvc of PU (polyurethaan). Ze zijn ondoordringbaar voor urine en ze beschermen dus uitstekend tegen doorlekken bij incontinentie.
De zachte elastische tailleband van de broek zorgt ervoor dat deze goed op zijn plaats blijft zitten en geeft zodoende zekerheid en veiligheid. Polyurethaan is ademend en houdt het binnenklimaat dus droog en hygiënisch. De broekjes hebben een comfortabele pasvorm en voorkomen zweten, wat ze geschikt en veilig maken voor mensen met allergieën. PVC & PU-slips zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen, die op verschillende manieren worden vastgemaakt.
4Care Hansops – Safe-Hips – Plastic broek – Bedbescherming – Plukpak – incontinentie-zwemkleding – Verpleegdeken – Body – Anti-Scheurpak – Smeerpak