4care hansops

Een hansop ( ook wel plukpak of smeerpak genoemd ) bestaat uit één geheel. Ze worden gedragen door mensen met Alzheimer (dementie) of andere aandoeningen waardoor mensen zich ongewild ontkleden en/of hun incontinentiemateriaal uittrekken. De hansops zijn voorzien van voldoende ruimte voor incontinentiemateriaal. Er zijn meerdere modellen en dessin te verkrijgen zodat deze perfect passen bij de zorgbehoefte van de cliënt, bovendien zorgen zij voor een belangrijke verlichting in de zorgtaken.

Liever een Body van 4Care ?  Klik dan hier !

Waarom een plukpak of hansop aanschaffen?
Allereerst : een plukpak wordt ook wel hansop, smeerpak of zorgpak genoemd.
Bij de verpleging is het altijd nodig om patiënten te beschermen tegen zelfontkleding.

Dit is vaak het geval bij dementiepatiënten of mensen met een handicap. Bij incontinentie is er bovendien vaak het probleem dat deze mensen met ontlasting gaan smeren. Hiervoor wordt een plukpak of hansop gebruikt, die een optimale bescherming biedt tegen bovenstaande problemen. Door de rug- of beenritsen is het voor de patiënt niet meer mogelijk om het incontinentiemateriaal zelf te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de hygiëne in zorginstellingen en particuliere huishoudens wordt gehandhaafd. Tegelijkertijd beperkt een zorgoverall de persoonlijke vrijheid van de patiënt of bewoner niet.

Het verplegend personeel en de verzorgende familieleden worden ontlast door een plukpak. Het verwisselen van de incontinentieluier wordt aanzienlijk eenvoudiger en tot een minimum beperkt. Een snelle verschoning van de luier van de patiënt leidt tot verlichting aan beide kanten.

Het aan- en uitkleden van de betreffende persoon wordt ook veel gemakkelijker gemaakt. De plukpakken of hansops zijn in enkele eenvoudige stappen te verschonen.
Met een plukpak met twee ritsen, op de benen en op de rug, bent u nog flexibeler qua verzorging en kunt u, afhankelijk van de behoefte, alleen het bovenlichaam wassen of gewoon je incontinentieluiers verwisselen zonder al je kleding uit te doen.

Welke soorten plukpakken zijn er?
Een plukpak is een vervanging voor gewone bovenkleding. Ze vervangen bijvoorbeeld joggingpakken of broeken en t-shirts. Ze zijn te dik en te warm om onder bovenkleding te dragen.

Body’s vervangen gewoon ondergoed en zijn lichter en dunner dan plukpakken. Ze kunnen onder gewone bovenkleding worden gedragen of om in te slapen..

De plukpakken zien er uit als een normale pyjama. Deze pyjama uit één stuk is visueel niet te onderscheiden van een normale pyjama, maar door de verbinding tussen het boven- en ondergedeelte is het niet meer mogelijk om zichzelf uit te kleden.

De ritssluitingen in de plukpakken
Er zijn twee soorten ritsen op plukpakken en body’s . Enerzijds is er het plukpak met beenrits, die bijzonder comfortabel is bij het wisselen van incontinentieproducten.

Het tweede type zit aan de rugkant. De patiënt kan deze ritssluiting niet zelfstandig bereiken. Het wordt gebruikt wanneer de patiënt de beenrits zelfstandig kan openen.

Plukpakken met ritsen tussen de benen en op rug bieden een bijzonder hoge flexibiliteit bij de verzorging. Ofwel is de luier snel bereikbaar via de beenrits of kan het bovenlichaam via de rugrits worden ontbloot om de patiënt te wassen. De patiënt kan gedeeltelijk worden uitgekleed zonder alle kleding uit te trekken. Dit leidt tot snellere zorg en tot grote tijdsbesparingen voor mantelzorgers of verplegend personeel  die dagelijks voor een groot aantal patiënten moeten zorgen.

Alternatieven : Suprima, Intocare en Aichner
Hansop.shop is onderdeel van Maree Medical

4Care HansopsSafe-HipsPlastic broekBedbeschermingPlukpakincontinentie-zwemkledingVerpleegdekenBodyAnti-ScheurpakSmeerpak